A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.
Termékek Menü

Rólunk - A Serafim natúr szappanok története

Egy natúr kozmetikum - ami megérint

A Serafim története 2007-ben kezdődik. Vegyészként, technológia fejlesztőként nap, mint nap veszélyes anyagokkal dolgoztam. Arra nem gondoltam, hogy ezek számomra is veszélyesek lehetnek.

Kíváncsiságból készítettem néhány vegyszermentes szappant, amit barátaim is kipróbáltak. Többen allergiásak és ekcémásak voltak és azt mondták, hogy ezek a szappanok nem okoztak náluk problémát.

Ekkor kezdtem utánanézni, hogy miből is állnak a hétköznapi kozmetikumok. Sok meglepetés ért.

A kozmetikai összetevők között sok olyan alapanyaggal találkoztam, amelyekkel korábban én is dolgoztam, mikor vegyipari termékeket fejlesztettem. Arra is figyelmes lettem, hogy a szépségipar sok olyan vegyületet használ, amely kiváltható lenne kevésbe veszélyes komponensekkel. Úgy éreztem, hogy az egyszerű és egészséges kozmetikumokra valóban szükség van. Tovább készítettem tehát a natúr szappanokat barátaim számára és  saját használatra.

Végül 2013-ban létrehoztam a Serafim márkanevet és egyben új termékekkel is bővítettem a palettát. Megszülettek a gyógynövényes krémek és az ajakbalzsam. 

 

Serafim Narancsos levendula szappan

A Serafim termékekről

A legnagyobb hangsúlyt a legjobb natúr alapanyagok kiválasztására és a szappanok receptjeinek kidolgozására és tesztelésére helyezem. Fontosnak tartom, hogy olyan termékeket gyártok, amelyeknél nem kell kompromisszumokat kötnöm.

A termékeim nem tartalmaznak szintetikus parfümöket és színezékeket. Ezek okozzák ugyanis az allergiák döntő többségét.

A Serafim kézműves termékek csomagolása hulladékszegény.

 

Miért jó a kézműves szappan?

Sok érvet hallottam már a szappanok mellett és ellen. Az egyik véglet azt mondja, hogy a szappan megoldás minden bőrproblémára. Eltünteti a narancsbőrt és jobban hidratál, mint egy tápláló arckrém. Ezzel ellentétben azt a véleményt is hallhattad, hogy a szilárd szappanok pH-ja magas, a szappan szárít és nem higiénikus. Az biztosan közös tapasztalatunk, hogy a bőrproblémák, allergiák léteznek, és hogy ezek száma nem csökken, hanem manapság inkább emelkedik. Civilizációs problémává vált. Ismerőseid között is nagy valószínűséggel találkozol vele vagy magad is küzdesz ezzel a problémával.

Ha folyékony szappant használsz, akkor gyakran érezheted, hogy azok erősen habzanak és túlságosan tisztítanak, de mégis sikamlós marad a bőröd a tusolást követően. Ez azt jelenti, hogy nem tudod a szappant teljesen lemosni a magadról. A folyékony szappanban lévő mesterséges habzó anyagok viszont gyakran irritatív tulajdonságúak, viszketést a bőr húzódását okozzák. Rendszerint tartalmaznak mesterséges állagjavító polimereket, allergiát kiváltó parfümöket és színezékeket.

A szilárd natúr szappanok is kiváló tisztítószerek, amelyeknek több ezer éves a múltja. A szappanok a hagyományos módon, de modern eszközökkel és tisztább alapanyagokból készülnek. Ha ezekkel fürdesz, akkor a mosakodás után teljesen le tudod magadról öblíteni a szappant. Így nem maradnak baktériumok sem a bőrön. Enyhén lúgosak, de a bőr kémhatása hamar visszaáll az eredeti szintre. Nem tisztítanak túlzottan és nem oldják ki a bőr építőkövei közül a habarcsot, azaz a természetes faggyút. Sőt hozzájárulnak a bőr hidratálásához, mert a natúr szappanok glicerint, tiszta natúr állapotú olajokat és vajakat is tartalmaznak. A fürdés után nem fogsz viszketést és bőrhúzódást érezni, amit azonnal testápolóval enyhítened kell.

 

3 hasznos tipp, hogy a számodra legjobb natúr kozmetikumot megtaláld!

#1 Kis odafigyeléssel és tudatossággal elkerülheted a káros összetevőket. 
Egyszer szánd rá az időt, és olvasd el az otthoni tusfürdő vagy sampon hátoldalán az összetételt. Nem azért ajánlom, hogy vegyésszé képezd magad, csupán azért, hogy csodálkozz el, mint egykor én tettem. Miért áll egy sampon több, mint 50 összetevőből?

Válassz az egyszerűbb termékek közül! Ne vásárolj olyan termékeket, ahol a címkén az alábbi szavakat találod: parfume, fragrance, paraffine, parabene, triklozán, "PEG"!

 

#2 Tudom, most joggal mondhatod, hogy nem lehet minden termék összetételét átbogarászni és minden alapanyagnak utánanézni. Azt viszont megteheted, hogy olyan megbízható gyártókat választasz, akik nem iparilag és vegyszerekkel készítik a terméküket.

Vásárolj kézzel készített terméket! Válassz olyan gyártót a környezetedből, akit akár személyesen is ismersz!

 

#3 A nagyon erősen illatos és színes termékek gyakran tartalmaznak allergén összetevőket. A parfümök és a színezékek okozzák a hétköznapi bőrallergiák döntő hányadát.

Ha érzékeny a bőröd, válassz inkább illatmentes vagy natúr illatú terméket!Vásárolj natúr szappant online a webáruházunkban és mi minden termékünkre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! A Serafim termékeket jó szívvel tudom ajánlani. Remélem téged is megérintenek!

 

Üdvözlettel,
Csorba Csaba

 

Serafim kézműves szappanok