A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.

Kámforos, mentolos illatok - friss és hűsítő

Ezt az illattípust frissítő hatásúnak érezzük, mert az ide tartozó illóolajok igencsak gyorsan párolognak és hűsítenek. Általában fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkeznek, ezért a velük készült szappanok kiválóak arctisztításhoz.

Rendezés:

Eukaliptusz illóolaj XXL 30 ml

2.699 Ft

Sokan szeretik frissítő, hűvös illatáért. Használd szaunázáshoz, masszázsolajok készítéséhez vagy légterek tisztítására, frissítésére. Már gazdaságos praktikus XXL kiszerelésben is kapható!

89,97 Ft/ml

Arctisztító fekete szappan

1.390 Ft

Zsíros, pattanásos bőrreEgyedülálló arctisztító szappan 5 különleges, természetes összetevővel. Az aktív szén méregteleníti az arcbőrt, a csalán kivonat és a zöld agyag szabályozza a hámképződést, míg a fekete rizs kivonat és az eukaliptusz illóolaj csökkenti a gyulladásokat. A szappan nem tartalmaz sem pálmaolajat, sem ásványi olajat!

13,90 Ft/g
(5)

Kakaóvajas arctisztító szappan

1.290 Ft

Arcápolás hidratáló kakaóvajas, teafaolajos szappannal - A kókusz- és ricinusolaj dús habja megtisztítja a zsíros arcbőrt.  A teafa illóolaj egzotikus és erőteljes illata,  ami a kakaóvaj finom csokoládé aromájával keveredik, felfrissít.

12,90 Ft/g
(2)

Teafa illóolaj 10 ml

1.299 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

129,90 Ft/ml
(4)

Teafa illóolaj XXL 30 ml

3.199 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

106,63 Ft/ml
(1)

Eukaliptusz illóolaj 10 ml

1.090 Ft

Több mint 700 eukaliptusz fajt ismerünk, amelyek őshazája Ausztrália, új-Guinea és Indonézia. Ezek közül az Eucalyptus globulus az egyik leggyakrabban ültetett fajta. Az illóolajat, amely Európában is elterjedt, ennek leveléből nyerik. Az Eucalyptus globulus a nevét golyó alakú terméséről kapta. Magyarul hívják még kékmézgafának vagy ausztrál lázfának is.

109,00 Ft/ml
(1)

Borsmenta illóolaj 10 ml

1.190 Ft

A borsmenta az ajakosvirágúak családjába tartozó gyógynövény, amelyet Magyarországon főként teák készítéshez használunk. Az illóolaját a növény zöld leveleiből vízgőzdesztillációval állítják elő. 1 kg illóolajhoz 300-500 kg növényi részt használnak fel.

119,00 Ft/ml
(1)

 

Erősítsd a szervezeted ellenállóképességét illóolajokkal a szaunában!

 

A skandináv országokban élők számára elképzelhetetlen lenne az élet rendszeres szauna nélkül. Nem csak télen veszik hasznát, hogy legalább egy kis időre átmelegedjenek, hanem nyáron is gyakran használják felfrissülésre. A hagyományos finn szaunában alkalmazott 80-110 Celsius fokos hőmérsékletet nagy terméskövek hevítésével érik el. Erre vizet öntetek, ami gyorsan elpárolog. Olyan fontos családi rituálé ez számukra, hogy a finnek a szaunában elpárologó vízgőznek külön nevet is adtak ’löyly’, aminek magyar jelentése lélegzet, lélek.

A szaunázáshoz a fákból és a gyógynövényekből nyert illatok illenek a legjobban. A borsmenta és eukaliptusz illóolaj hűs illata, mintha kifejezetten a szaunázáshoz lett volna kitalálva. Ezek az illóolajok stimulálják a légzést és a bőrről elpárologva hűsítőleg hatnak. A szaunában a forró kövekre öntött vízbe vagy egy a pad alatt elhelyezett vizes edénybe tehetünk néhány csepp illóolajat, amely majd átjárja és betölti a légteret. Használatukat nem szabad túlzásba vinni. A leöntő vízben 5-7 csepp elegendő belőlük.

A felnőtteknek a szaunázást 15 perc után ajánlatos befejezni. A bent töltött idő után jöhet egy séta a hűvösebb levegőn vagy egy hideg vizes leöntés. A szaunázás erősíti a test védekező rendszerét, edzi a szív- és érrendszert, a vegetatív idegrendszert és stimulálja az anyagcsere folyamatokat. Azonban a melegben töltött idő nem csak ellazítja, de egyben meg is terheli a szervezetet. Érdemes ezért közvetlenül a szaunázás utáni időt szintén legalább 15 perc pihenéssel, nyugodtan tölteni, hogy az összes keringési és anyagcsere folyamat visszatérhessen a nyugalmi állapotba.