A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.

Kámforos, mentolos illatok - friss és hűsítő

Ezt az illattípust frissítő hatásúnak érezzük, mert az ide tartozó illóolajok igencsak gyorsan párolognak és hűsítenek. Általában fertőtlenítő tulajdonsággal is rendelkeznek, ezért a velük készült szappanok kiválóak arctisztításhoz.

Rendezés:

Eukaliptusz illóolaj XXL 30 ml

2.490 Ft

Sokan szeretik frissítő, hűvös illatáért. Használd szaunázáshoz, masszázsolajok készítéséhez vagy légterek tisztítására, frissítésére. Már gazdaságos praktikus XXL kiszerelésben is kapható!

Arctisztító fekete szappan

1.290 Ft

Zsíros, pattanásos bőrreEgyedülálló arctisztító szappan 5 különleges, természetes összetevővel. Az aktív szén méregteleníti az arcbőrt, a csalán kivonat és a zöld agyag szabályozza a hámképződést, míg a fekete rizs kivonat és az eukaliptusz illóolaj csökkenti a gyulladásokat. A szappan nem tartalmaz sem pálmaolajat, sem ásványi olajat!

(5)

Kakaóvajas arctisztító szappan

1.190 Ft

Arcápolás hidratáló kakaóvajas, teafaolajos szappannal - A kókusz- és ricinusolaj dús habja megtisztítja a zsíros arcbőrt.  A teafa illóolaj egzotikus és erőteljes illata,  ami a kakaóvaj finom csokoládé aromájával keveredik, felfrissít.

(2)

Teafa illóolaj 10 ml

1.190 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

(4)

Eukaliptusz illóolaj 10 ml

990 Ft

Több mint 700 eukaliptusz fajt ismerünk, amelyek őshazája Ausztrália, új-Guinea és Indonézia. Ezek közül az Eucalyptus globulus az egyik leggyakrabban ültetett fajta. Az illóolajat, amely Európában is elterjedt, ennek leveléből nyerik. Az Eucalyptus globulus a nevét golyó alakú terméséről kapta. Magyarul hívják még kékmézgafának vagy ausztrál lázfának is.

(1)

Borsmenta illóolaj 10 ml

990 Ft

A borsmenta az ajakosvirágúak családjába tartozó gyógynövény, amelyet Magyarországon főként teák készítéshez használunk. Az illóolaját a növény zöld leveleiből vízgőzdesztillációval állítják elő. 1 kg illóolajhoz 300-500 kg növényi részt használnak fel.

(1)

Teafa illóolaj XXL 30 ml

2.990 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

(1)

 

Erősítsd a szervezeted ellenállóképességét illóolajokkal a szaunában!

 

A skandináv országokban élők számára elképzelhetetlen lenne az élet rendszeres szauna nélkül. Nem csak télen veszik hasznát, hogy legalább egy kis időre átmelegedjenek, hanem nyáron is gyakran használják felfrissülésre. A hagyományos finn szaunában alkalmazott 80-110 Celsius fokos hőmérsékletet nagy terméskövek hevítésével érik el. Erre vizet öntetek, ami gyorsan elpárolog. Olyan fontos családi rituálé ez számukra, hogy a finnek a szaunában elpárologó vízgőznek külön nevet is adtak ’löyly’, aminek magyar jelentése lélegzet, lélek.

A szaunázáshoz a fákból és a gyógynövényekből nyert illatok illenek a legjobban. A borsmenta és eukaliptusz illóolaj hűs illata, mintha kifejezetten a szaunázáshoz lett volna kitalálva. Ezek az illóolajok stimulálják a légzést és a bőrről elpárologva hűsítőleg hatnak. A szaunában a forró kövekre öntött vízbe vagy egy a pad alatt elhelyezett vizes edénybe tehetünk néhány csepp illóolajat, amely majd átjárja és betölti a légteret. Használatukat nem szabad túlzásba vinni. A leöntő vízben 5-7 csepp elegendő belőlük.

A felnőtteknek a szaunázást 15 perc után ajánlatos befejezni. A bent töltött idő után jöhet egy séta a hűvösebb levegőn vagy egy hideg vizes leöntés. A szaunázás erősíti a test védekező rendszerét, edzi a szív- és érrendszert, a vegetatív idegrendszert és stimulálja az anyagcsere folyamatokat. Azonban a melegben töltött idő nem csak ellazítja, de egyben meg is terheli a szervezetet. Érdemes ezért közvetlenül a szaunázás utáni időt szintén legalább 15 perc pihenéssel, nyugodtan tölteni, hogy az összes keringési és anyagcsere folyamat visszatérhessen a nyugalmi állapotba.