A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.

Citrusos illatú illóolajok

Az illékony fejillatok közé tartoznak, amelyeket azonnal észreveszünk. Könnyed eleganciát és tisztaságot sugároznak. Párologtatáskor bátran keverheted virágos, fűszeres keleti és mentás illatokkal is.

Rendezés:

Édesnarancs illóolaj 10 ml

1.090 Ft

Az édesnarancs illóolaj édes, savanykás és melegítő illata szinte minden más illattal párosítható. Az illóolajat hidegen sajtolják ki a narancshéjból. A növény őshazája Kína, napjainkban az amerikai kontinensen termesztik nagy területeken.

109,00 Ft/ml
(1)

Kubeba illóolaj 10 ml

1.290 Ft

A Litsea cubeba vagy más nevén May chang Kínában és Indonéziában őshonos örökzöld növény. Jáva és Szumátra hegyvidékein vadon nő és megél a 2000 méter felett magasságokban is. Emiatt hegyi bors néven is ismert. Zöld színű, bors méretű terméséből vízgőzdesztillációval nyerik citromra emlékeztető, de annál gyümölcsösebb és fűszeresebb illatú illóolaját. 

129,00 Ft/ml
(1)

Bergamott illóolaj 10 ml

1.190 Ft

A bergamott narancsot az olaszországi Kalábriában, Dél-Franciaországban és Törökországban termesztik.  Illatos termése narancshoz hasonló méretű és sárga színe hasonló a citroméhoz. Illatát ismerheted ha ittál már earl grey típusú teát.  Ezt a fajta fekete teát bergamottal ízesítik.

119,00 Ft/ml
(1)

Citrom illóolaj 10 ml

1.090 Ft

Az egész évben termő citromfa Indiából származik. Európába arab kereskedők által került és csak nyolcszáz éve honosodott meg. Gyömölcsének minden részét felhasználják. Héjából hidegen sajtolva citromolajat nyernek,  amelyet a VIII. Magyar Gyógyszerkönyv Limonum Aetheroleum néven ismertet.

109,00 Ft/ml
(1)

Édesnarancs illóolaj XXL 30 ml

2.699 Ft

A narancshéjból hidegen préselt, édes és magával ragadó illatú esszenciális olaj. Az egyik legnépszerűbb Serafim illóolaj, amely már gazdaságos kiszerelésben is kapható. Finomítatlan, 100%-os tisztaságú, prémium minőség.

89,97 Ft/ml
(2)

Citronella illóolaj 10 ml

1.190 Ft

A jávai citronella illóolajat egy robosztus, akár 2 méter magasra is megnövő, Indonéziában őshonos fűféle leveleiből állítják elő vízgőz desztillációval. A  citronella olajat a Magyar Gyógyszerkönyv Citronellae aetheroleum néven ismerteti. Illata citrusos, citromos jegyeket hordoz, de azoknál gyümölcsösen édesebb aroma. A színe sárgászöld árnyalatú.

119,00 Ft/ml
(1)

Indiai citromfű illóolaj 10 ml

1.190 Ft

A kelet-indiai citromfű (Cymbopogon Flexuosus) a citromos illatú pázsitfűfélék népes családjába tartozó, Indiában, Burmában és Thaiföldön őshonos növény. Frissen gyűjtött leveleiből vízgőz desztillációval állítják elő a jellegzetes aromájú illóolaját. Az esszenciális olaj erőteljes citrusos és földes jegyeket hordoz, fő hatóanyagai a citrál és a geraniol. Hagyományosan a levelekből készült teát is fogyasztják.

119,00 Ft/ml
(2)

BIO Édesnarancs illóolaj 10 ml

1.390 Ft

Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból 

Hatóanyagokban gazdag, kiváló minőségű illóolaj, amelyet hideg sajtolással készítenek narancshéjból. Fantasztikus illata, amely tökéletes tisztasággal párosul, vidámságot és melegséget varázsol a néha szürke hétköznapokba.

139,00 Ft/ml
(4)

A narancs illóolaj különlegessége megunhatatlan


A narancs illóolaj különleges aromája azonnal felhívja magára a figyelmet: a tiszta, jellegzetes, karakteres illata pár másodperc alatt betölti és felpezsdíti a teret. Önmagában is tökéletesen élénkítő, kényeztető választás, de ha úgy kívánja a kedved, hangulatod és persze az ízlésed, akkor fűszeres, virágos illatokkal is keverheted, igazán egyedi és megismételhetetlen elegyet alkotva.

Vegyszermentes, tehát a párolgás során semmiféle káros anyag nem szabadulhat fel, kizárólag a prémiumminőségű aroma hathatja át a teret, helyet. Az illóolaj tisztasága 100%-os, ezt azért fontos kihangsúlyoznunk, mert a narancs karakterét egy az egyben természetes módon érjük el, adalékok és tömeget növelő, ám hasznot nem hajtó kiegészítők hozzáadása nélkül. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen típusú narancs illóolaj öleli át a közvetlen környezetedet, ellenállhatatlan illatfelhőjével. A szaglás az érzékelés egyik lényeges eleme, és számtalan információt közvetít az idegrendszer számára. Az orr tévedhetetlen műszer, és még azelőtt megérzi a „csalást”, mielőtt Te tudatosan gyanakodni kezdenél. Ugyanígy azonnal felismeri a minőséget, ami karakteres illatot jelent, a természetesség jegyében.

A narancs illóolaj a citrusosságának köszönhetően, inkább élénkítő hatású, elalváshoz, pihenéshez legfeljebb minimális mennyiségben, egyéb olajokkal keverve (például levendula) ajánlható, de akár a fürdővizedet is feldobhatod néhány csepp aromával. Ha pedig a narancs illatához pozitív élmények, emlékek kötnek, amelyek megnyugtatnak, akkor a párnádra is cseppenthetsz belőle, ugyanis ezzel képletesen beburkolhatod magadat a biztonságot adó, emlékezés felidézte érzések illatfelhőjébe.