A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.

Kámforos, mentolos illatú illóolajok

Gyorsan párolgó fejillatok, amelyek hűsítenek és frissítenek. Egy keverékben elsőként őket veszed észre, azonban néhány perce múlva már tova is illantak.
Rendezés:

Eukaliptusz illóolaj XXL 30 ml

2.699 Ft

Sokan szeretik frissítő, hűvös illatáért. Használd szaunázáshoz, masszázsolajok készítéséhez vagy légterek tisztítására, frissítésére. Már gazdaságos praktikus XXL kiszerelésben is kapható!

89,97 Ft/ml

Teafa illóolaj 10 ml

1.299 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

129,90 Ft/ml
(4)

Teafa illóolaj XXL 30 ml

3.199 Ft

Az enyhén kámforos és fűszeres illatú teafa illóolajat az Ausztráliában honos teafa (Melalueca alternifolia) leveleiből nyerik vízgőz desztillációval. A gyorsan növő fafajta a mocsaras területeket kedveli, de mára már nagy területeken termesztik értékes és igen keresett olajáért.

106,63 Ft/ml
(1)

Eukaliptusz illóolaj 10 ml

1.090 Ft

Több mint 700 eukaliptusz fajt ismerünk, amelyek őshazája Ausztrália, új-Guinea és Indonézia. Ezek közül az Eucalyptus globulus az egyik leggyakrabban ültetett fajta. Az illóolajat, amely Európában is elterjedt, ennek leveléből nyerik. Az Eucalyptus globulus a nevét golyó alakú terméséről kapta. Magyarul hívják még kékmézgafának vagy ausztrál lázfának is.

109,00 Ft/ml
(1)

Borsmenta illóolaj 10 ml

1.190 Ft

A borsmenta az ajakosvirágúak családjába tartozó gyógynövény, amelyet Magyarországon főként teák készítéshez használunk. Az illóolaját a növény zöld leveleiből vízgőzdesztillációval állítják elő. 1 kg illóolajhoz 300-500 kg növényi részt használnak fel.

119,00 Ft/ml
(1)

A teafa illóolaj megtisztítja a légteret 


A
teafa illóolaj méltán örvend óriási népszerűségnek. Kámforos, fűszeres aromája jellegzetessé, karakteressé, ezer közül is felismerhetővé teszi. Ám nem ez az egyediség az elsődleges oka a közkedveltségének. Sokan úgy gondolják, hogy az értékes, ausztráliai fa leveleiből, vízgőz desztillációjával kinyert olaj antibakteriális, azaz fertőtlenítő hatású. Nem véletlen, hogy a segítségével megtisztíthatóak a különböző terek. Ha ezt pusztán képletesen értjük, akkor is megállja a helyét a kijelentés, hiszen a kámforos illatjegyek azonnal a tisztaság illúzióját teremtik meg.

Az Ausztráliában őshonos fafajta régebben jobbára a mocsaras területeket kedvelte, de napjainkban már mind nagyobb területeken szaporodott el - természetesen kellően tudatos emberi beavatkozás hatására. A teafa illóolaj 100%-os tisztaságú, tehát semmiféle vegyszert nem tartalmaz. Ha az otthoni párologtatódba, vagy éppen a fürdővizedbe csepegteted, akkor biztos lehetsz abban, hogy káros adalékok nem vegyülnek a fűszeres illatkarakter által létrehozott harmóniába, szétrombolva azt. A 100%-os tisztaság egyet jelent a prémiumminőséggel.

A gyakorlatban ez gazdaságos beszerzést és használatot takar. A teafa illóolaj néhány cseppje is áthatja a teret, tehát nem érdemes az adagolásával túlzásba esned, pontosan azért, mert határozottan különleges aromáról van szó, ami azonban nagy mennyiségben irritációkat generálhat. Nyilván a megfelelő mérték megtalálása egyénfüggő, éppen ezért kizárólag Rajtad áll, hogy végül milyen gyakran, mely helyzetekben alkalmazod legszívesebben a legújabb, 100% tisztaságú illóolajodat. Az élénkítő, felébresztő, sőt, energiát adó teafa illóolaj még a legfáradtabb pillanataidban is a segítségedre siethet.