A weboldal cookie-kat használ a jobb szolgáltatás érdekében.

Miért tegyél illóolajokat a párologtatóba?

 

Az illóolajok aromái pozitívra hangolják kedélyünket, növelik tetterőnket és segítenek a napi feladataink könnyed elvégzésében. Az aromaterápia egyik egyszerű és praktikus alkalmazása, ha otthonunkban illóolajokat párologtatunk. Ehhez használhatsz diffúzort, aromalámpát vagy egyszerűen csak párologtató kerámia edényt, amit a radiátorra teszel.

 

modern aroma diffúzor kompozíció tulipánokkal
 

Hogyan hatnak az aromaterápiás illóolajok?

A tiszta illóolajok természetes módon és egészen közvetlenül hatnak az idegrendszerre és az érzelmekre. Az idegrendszer működése pedig az összes többi életfunkcióra kihatással van. Az illóolajok természetes módon képesek segíteni rajtunk azáltal, hogy nyugalmat vagy éberséget keltenek. Serkenthetik az étvágyat vagy a jóllakottság érzését. Segítenek abban, hogy romantikusnak, kiegyensúlyozottnak és erővel telinek érezzük magunkat. Egy-egy illat pedig gyakran rég elfeledett emléket elevenít fel bennünk. Lássunk néhány példát.
 

  • A levendula illata jól ismert nyugtató, ellazító és kiegyensúlyozó hatásáról. Ezek a tulajdonságai kiválóan alkalmassá teszik idegi feszültségek oldására. A hálószobában is használhatod, hogy pihentető álmod legyen.

  • A borsmenta illóolaj amellett, hogy kellemes, friss és hűsítő az illata, segít a koncentrációban, a kisebb fejfájások és a depresszió kezelésében.

  • Az indiai citromfű illóolajnak akkor veszed igazán hasznát, ha fel szeretnéd kelteni bensőd intuitív oldalát. Abban is segít, hogy növelje munkabírásod és növelje stressztűrő képességed.

  • A geránium illóolaj egy másik nagyszerű, enyhén a rózsáéra emlékeztető illat, amely segít megbirkózni a stresszes helyzetekkel. Édes illata kiegyensúlyoz, megnyugtat és segít megszabadulni a negatív emlékektől. Békésnek és optimistának érzed magad tőle még a szorult helyzetekben is.

  • Az eukaliptusz frissítő és jellegzetes illata energiával tölt fel, elűzi az aggodalmakat, de segít eltüntetni a penészszagot, csillapítja a köhögést és enyhíti az orrdugulást is.
     

Serafim illóolajok

Mindig használj tiszta vagy bio illóolajokat a párologtatáshoz! Itt találod teljes 100% tisztaságú illóolaj kínálatunkat. A lap tetején található menü pedig segít, hogy gyorsan kereshess illat és alkalmazási mód szerint is. Jó válogatást kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: bio illóolajok tiszta illóolaj